Motarbeider Halvor Haukerud

Aktuelt, Foredrag

Motarbeider Halvor Haukerud

Motarbeider.no oppsto under en mislykket medarbeidersamtale høsten 2002. Arne Gjuvsland og Halvor Haukerud la den pågående medarbeidersamtalen død, og skrev og gjennomførte en motarbeidersamtale på stedet – i stedet.

De første årene spredte dem eder og galle mest for moro skyld, men etter hvert som våre oppdragsgivere i stadig større grad ga uttrykk for nytteverdien av å jobbe med organisasjonsforverrende tiltak fant vi det naturlig å gjøre frustrasjonsheving og misforståing til kjedelig rutinearbeid.

 

Booking Motarbeider

13 + 13 =

Siden 2005 har motarbeider.no holdt over 150 motarbeiderseminarer, blåmandagsmøter, kollisjonskurs, slumpetreff og andre bevissthetskapende samlinger for privat næringsliv, offentlig forvaltning og norsk organisasjonsliv.

Fra 7 til 700 deltagere har med stort engasjement jobbet frem tiltak for å øke avstanden mellom avdelinger, lagt halvårsplaner for å dempe arbeidslysten og formulert opprop for å undergrave stadig endrede strategier. Resultatene har vårt nedslående. Ut fra vår målsetting om generell forverring på alle plan har våre opplegg så langt vært fullstendig mislykkede.

Selskapets dårlige leder er Halvor Haukerud. Han er utdannet sivilingeniør med fordypning innen organisasjon og ledelse. Det må sies at denne akademiske bakgrunnen ikke har gått nevneverdig inn på ham i hans virke som instruktør og tekstforfatter for scene, radio og tv. Halvor jobber i gode perioder også som konseptutvikler og rådgiver for et av Norges ledende byråer innen opplevelsesbasert læring og strategiske arrangementer.

Forelegg (Foredrag)

Ny dag – Nye nederlag
Et forenklet forelegg om hvordan man kan gjøre hverandre dårlige og få brukt minst mulig av seg selv på jobb.
Tid: 45 min – 60 min

Fra motarbeid til arbeidsmot
Med tidenes dårligste forretningside har vi forsøkt å opphøre siden oppstarten i 2002. Vi forteller historien om vår mislykkede nedtur og om hvor vanskelig det er å unngå muligheter når folk rundt deg vil deg vel.
Tid: 45 min – 60 min

Worstshops (Workshop)

Dette er gode diskusjoner hvor deltagerne blir enige om veldig mye ingen har tenkt å gjøre noe med. Noen hevder at dette ligner veldig på tradisjonelle strategiseminarer, men vi har med egen pianist og alle får med seg gule post-it lapper hjem. Tid: Fra 1 time

Ta kontakt for booking!

Andre Produkter:

Bli en god møteplager
Møteplagerkurset er en praktisk rettet møteserie med modulene «den gode gjentakelsen»,»unngå overraskelser – vær forutinntatt» og «diskusjon av detaljer i plenum». Modulene kjøres gjerne i sammenheng med interne møter hvor for eksempel ledelsen ønsker å maskere en skjult agenda eller på annen måte har behov for å trekke fokus vekk fra møtets egentlige innhold.

Er bunnlinja nådd?
Vi våger påstanden «alle kan bli en dårlig selger». På dette kurset stiller vi blant annet spørsmålene:
Hvordan ta i mot en kunde slik at hun aldri kommer igjen?
Hvordan legge lokk på ethvert mersalg?

Lær å glemme
– inkompetanseheving for næringslivet
Hvordan være pro-aktiv i forhold til å få et stadig dårligere erfaringsgrunnlag? En ting er å sitte som passiv tilskuer til den rivende utviklingen rundt deg. En annen ting er nemlig å tørre å ta de første nølende skrittene bakover. I dette seminaret tar vi fatt på veien fra å være faglig utdatert til å bli en bekymringssløs nybegynner.

Bjørnetjenester
Vi har gleden av å lansere vårt nye produkt Bjørnetjenester. Her hjelper vi deg med oppgaver du eller din bedrift med fordel kunne ha gjort selv. Overlat for eksempel ansvaret for utforming og tilrettelegging av arrangement og møter til oss. Vi vil da gjøre vårt ytterste for å unngå den bestandig overhengende faren for intern relasjonsbygging som samarbeid mot felles mål naturlig fører med seg.

Blåmandagsmøte
Ved sin strategiske plassering er mandagen en avgjørende dag for utfallet av hele arbeidsuken. Mange utnytter dette ved å arrangere mandagsmøter, men langt de fleste fokuserer på hvordan man kan bruke bruke uken mest mulig konstruktivt. Vi ønsker gjennom våre blåmandagsmøter å endre fokus til hva man kan gjøre for at at ting skal gå på tverke den kommende uken. Vi spør for eksempel: Hvordan kan denne uken bli verre enn den forrige? Er det potensiale for mer dobbeltarbeid? Hvilke stressmomenter kan vi fokusere på?

Har du noen spørsmål?

#trønderevent

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Hele personalet på skolen har gjennomført HMS-kurs  i regi av Galskaperne høsten 2012. Dette kurset satte fart i  videreutviklinga av arbeidsmiljøet på skolen. Vi iverksatte flere av galskapernes innspill, bl. a. ble det etablert en sytekrok. Oppmuntringstilsynet(OT) er i virksomhet, det samme er HOT. Andrehjeplsskrinet kom fort på plass. Sosiale tiltak på fritida fikk også ny vri – som virket. Avslutningsvis gjennomførte vi galskapernes andrehjelpskurs og har diplomet innrammet på veggen. Dette diplomet har meget høy status! Les mer om Galskaperne.

Randi Schjelvaag Rektor Markaplassen Skole 26. februar 2016